NASA vrea să te pună în izolare timp de opt luni: cum poți contribui la pregătirea următoarelor misiuni pe Marte

0 0

NASA caută oameni pe care să-i pună în izolare pe o perioadă de opt luni, ca pregătire pentru viitoarele misiuni de pe Marte și Lună.

Agenția spațială americană vrea să studieze efectele pe care izolarea socială și restrângerea abilității de circulație le au asupra oamnilor. Astfel, vrea să adune o echipă internațională de voluntari care vor petrece opt luni de zile în izolare, în Rusia.

Participanții nu vor sta degeaba în izolare, ci se vor folosi de tehnologia VR sau de robotică pentru a realiza cercetări științifice. Pe scurt, aceștia vor trebui să muncească pentru a duce la bun sfârșit simularea din care vor face parte. De fapt, participanții vor fi introduși într-un mediu special creat pentru a-l imita pe cel pe care îl vor experimenta și astronauții care vor ajunge pe Marte.

„Rezultatele unor misiuni de la sol precum aceasta ajută NASA să se pregătească pentru provocările din viața reală a explorării spațiale și oferă date științifice importante pentru a rezolva unele dintre aceste probleme și pentru a măsuri de protecție”, spune agenția spațială.

În 2019, a avut un proiect similar. Șase persoane au fost izolate pe o perioadă de patru luni în aceeași clădire din Rusia, Institute for Biomedical Problems.

Cum poți participa la studiul NASA și ce condiții trebuie să îndeplinești

Dacă ești interesat să participi la acest studiu, o poți face. Totuși, trebuie să îndeplinești câteva…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica