NASA îți arată legătura dintre coronavirus și reducerea poluării din China

0 1


Noile imagini din satelit publicate de NASA îți arată că acest coronavirus are și un efect pozitiv în China, chiar dacă doar temporar.

Coronavirusul este încă o amenințare pentru populația planetei, însă epidemia are și un efect pozitiv în statul chinez. Noile imagini din satelit oferite de NASA arată că nivelul de poluare din China a scăzut de la izbucnirea epidemiei.

Motivul este unul destul de simplu: activitatea umană de pe teritoriul țării a scăzut destul de mult. Pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus, activitatea de producție a mai multor fabrici a fost oprită, iar transportul a fost restricționat. Milioane de cetățeni chinezi au fost carantinați, iar orașele au fost blocate. Astfel, principalele surse de poluare din statul chinez n-au mai dăunat aerului de pe suprafața sa.

NASA a publicat o serie de imagini din satelit care îți arată cât de tare a scăzut poluarea din aer în China datorită coronavirusului.

Epidemia de coronavirus contribuie la scăderea poluării din China

NASA și satelitele de monitorizare a poluării ale Agenției Spațiale Europene(ESA) au detectat scăderi semnificative ale dioxidului de azot (NO2) în China. Acesta este un gaz nociv emis de autovehicule, centrale electrice și fabrici industriale.

Între 1 și 20 ianuarie, imaginile arată un nivel mai mare de dioxid de azot în aer, însă între 10 și 25 februarie, urmele de gaz sunt aproape invizibile. Poți vedea asta în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica