NASA dezvăluie costumul spațial ultraperformant pentru misiunea pe Lună din 2024

0 7


Omul ar putea ateriza din nou pe Lună în 2024, iar pentru asta NASA pregătește un costum spațial care să facă misiunea mai ușoară.

Agenția spațială a arătat primul prototip de costum spațial pe care astronauții îl vor purta atunci când vor păși din nou pe suprafața Lunii. 2024 este termenul limită pe care NASA l-a setat pentru această inițiativă ambițioasă. Atunci, în cadrul misiunii Artemis, astronauții vor ajunge din nou pe Lună, de data aceasta îmbrăcați într-un costum spațial ultraperformant.

Costumul a primit și un nume: Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU) și se bazează pe designul actual al costumelor pe care le poartă astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Sursa: NASA

Ce poate face costumul spațial dezvoltat de NASA

În cadrul unei demonstrații, un inginer care se ocupă cu dezvoltarea costumelor spațiale a arătat cât de flexibil este xEMU. Astfel, astronauții vor avea capacitatea să se miște mai ușor, iar costumul le va da mai multă mobilitate.

De asemenea, mărimile costumelor nu vor mai fi o problemă. În martie, NASA a trebuit să amâne prima ieșire în spațiu cu echipaj exclusiv feminin din cauza faptului că nu avea un al doilea costum la bordul ISS care să fie pe măsura unei femei. De data aceasta, fiecare costum va fi special ajustat pentru astronautul care îl va purta. Va fi creat exact pe măsura fiecăruia, cu ajutorul unor scanări 3D ale corpului. De asemenea,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica