NASA descoperă o gaură neagră care nu ar trebui să existe

0 5


Telescopul NASA a detectat o gaură neagră supermasivă, aflată la 130 de milioane de ani lumină distanță, ce nu ar trebui să existe.

În mijlocul galaxiei NGC 3147 există o gaură neagră super masivă. Asta nu este o cauză de îngrijorare deoarece oamenii de știință găsesc tot timpul găuri negre. Cu toate acestea, această gaură neagră, ce a fost descoperită cu ajutorul telescopului Hubble, nu ar trebui să existe. Cel puțin, nu conform teoriilor actuale despre univers.

Gaura misterioasă, ce cântărește aproximativ 250 de milioane de ori mai mult decât Soarele, a încurcat astronomii deoarece este înconjurată de un disc de acumulare ce conține reziduri și gaze ce se învârt în jurul găurii. Acel disc nu ar trebui să existe.

Ce este special la această gaură neagră descoperită de NASA

Gaura neagră super masivă din mijlocul galaxiei NGC 3147, aflată la 130 de milioane de ani distanță de Pământ, este una care nu „înghite” îndeajuns de mult material, iar asta ace ca ea să fie „înfometată”. În mod normal, acest tip de gaură neagră nu ar trebui să formeze acel disc. Asta se întâmplă doar în cazul găurilor negre „bine hrănite”.

O gaură neagră supermasivă este o gaură neagră cu o masă uriașă. Oamenii de știință cred că aproape toate galaxiile, inclusiv galaxia noastră Calea Lactee, posedă în centrele lor găuri negre supermasive.

„Este același tip de disc pe care-l vedem în obiecte ce sunt de 1000…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica