NASA a pus ochii pe un asteroid minune: de ce ne-ar putea transforma pe toți în miliardari

0 5

Experții NASA au identificat în urmă cu ceva timp un asteroid format în principal din aur. Cantitatea de materiale prețioase este atât de mare, încât ne-ar putea transforma pe toți în miliardari.

Inginerii de la NASA analizează constant asteroizii din galaxia noastră pentru a vedea care este posibilitatea ca aceștia să intre în contact cu planeta pe care locuim. Folosind echipamente avansate, aceștia pot analiza cu precizie compoziția aștrilor și pot să își dea seama dacă prezintă sau nu un risc pentru noi. Uneori însă, analiza scoate la iveală informații uimitoare.

În cazul asteroidului Psyche 16, acesta este format exclusiv din metal solid. Predominant, astrul situat între orbitele planetelor Marte și Jupiter conține aur, dar și bucăți de platină, fier și nichel. La o evaluarea simplă, având în vedere dimensiunea corpului ceresc, experții sunt de părere că ajunge până la 10.000 de quadrilioane de dolari.

Trecând peste suma astronomică și greu de înțeles, dacă astrul cu pricina ar ajunge pe pământ, ar putea duce la distrugerea economiei mondiale, în valorea de 75,5 trilioane de dolari. În teorie, sună bine ca fiecare dintre noi să se bucure din senin de câteva miliarde de dolari, dar în momentul în care am avea toți atâția bani, inflația ar exploda, banii s-ar devaloriza și, în final, am avea mai mult de pierdut decât de câștigat din capturarea astrului.

Primele informații despre Psyche 16 au ajuns…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica