NASA a calculat cât de mult s-a redus, de fapt, poluarea în timpul pandemiei

0 2

Aproape de îndată ce a început pandemia de coronavirus, experții au început să observe că acest lockdown global pare să aibă ca rezultat o scădere bruscă a emisiilor de carbon la nivel mondial.

Ideea a generat atât glume despre distrugerea planetei de către omenire, cât și viziuni bine intenționate despre un viitor mai verde. Acum, oamenii de știință ai NASA au descoperit că, în general, izolarea a dus la o reducere globală cu 20% a emisiilor de dioxid de azot din februarie, potrivit unui comunicat de presă – o schimbare importantă.

Cum a schimbat acest lockdown general clima

„Într-un fel, am fost surprins de cât de mult a scăzut”, a declarat în comunicat liderul proiectului și cercetătorul NASA Christoph Keller. „Multe țări au făcut deja o treabă foarte bună în reducerea concentrațiilor lor de dioxid de azot în ultimele decenii, din cauza reglementărilor privind aerul curat, dar rezultatele noastre arată clar că există încă o contribuție semnificativă bazată pe comportamentul uman”.

Problema cu compararea nivelurilor de poluare a aerului dinainte și după lockdown este că numerele fluctuează de obicei, în timp. Așadar, oamenii de știință ai NASA au trebuit să dezvolte un model care să poată prezice cu exactitate care ar fi fost emisiile globale de dioxid de azot – un poluant atmosferic legat de transport și de activitatea industrială – în acest an, dacă pandemia n-ar fi existat.

Ei au descoperit că…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica