Mutare importanta pe piata telekom intre UPC si Vodafone

0 645

Liberty Global, unul din cei mai mari operator de cablu, a anuntat zilele trecute ca a ajuns la un acord cu privire la vanzarea operatiunilor pe care le detine in Germania, Cehia, Ungaria si Romania. Grupul Vodafone este cel care va prelua activitatea contra sumei de 18.4 miliarde de euro, dupa cum ne informeaza Business Wire.

Vodafone este unul din cei mai cunoscuti operatori de telefonie mobila la nivel mondial. De foarte multi ani este prezent si pe piata din Romania. In curand Vodafone va conduce si UPC Romania, brand care face parte din grupul Liberty Global.

„Tranzactia evalueaza in mod adecvat operatiunile noastre de baza si va aduce Liberty Global sume in numerar in valoare de 10,6 miliarde euro. In plus, vom pastra tot numerarul generat de cele patru divizii pana la finalizarea afacerii”, a declarat directorul general de la Liberty Global, Mike Fries. „Aceasta este o tranzactie importanta si pentru clientii si angajati nostri. in fiecare din aceste piete alaturarea dintre operatiunile Liberty Global si Vodafone va transforma mediul concurential”, a adaugat Mike Fries.

Compania Liberty Global va oferi timp de 4 ani servicii de mentenanta si intretinere a relelei pe care o vinde grupului Vodafone, astfel incat sa le permita acestora sa mentina reteaua stabila si fara erori pana la preluarea definitiva.

Reprezentantii Vodafone au confirmat ca sunt dispusi sa plateasca aceasta suma pentru preluarea operatiunilor Libery Global din 4 tari. Astfel, compania de telefonie mobila va putea sa concureze cu marile companii care detin in prezent operatiuni de cablu si internet broadband si au pus monopol in ultimii ani pe anumite zone europene.

Source Yoda
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica