Munca de la distanță, un beneficiu pentru angajatori, un stres enorm pentru angajați: ce spun cercetătorii

0 0

La aproape doi ani după ce foarte mulți oameni au început să lucreze de acasă, cercetătorii au început să-și formeze o opinie clară legată de beneficiile și deficitele desprinse din telemuncă. În mod previzibil, acest mod de lucru este departe de a fi doar lapte și miere.

Majoritatea companiilor care au apelat la implementarea telemuncii au reușit, cel puțin pe termen scurt, să-și sporească productivitatea peste obiectivele stabilite. În mod regretabil, însă, încrederea angajaților în angajatori a scăzut. Printre posibilele explicații se numără burnout-ul sau fenomenul de epuizare. Prea puțini sunt cei care au reușit să echilibreze viața personală cu volumul de muncă, conform sondajului Future of Work and Skills realizate de PwC.

Telemuncă, o sursă majoră de probleme

Aproximativ 60% dintre participanții la analiza PwC au confirmat faptul că organizația din care fac parte a avut rezultate mai bune față de obiectivele de performanță și de productivitate ale angajaților stabilite pe ultimul an. Doar 4% au avut performanțe semnificativ mai slabe.

De partea cealaltă a ecuației, încrederea angajaților a scăzut însă. Doar 31% dintre directorii generali şi de resurse umane intervievaţi arătând ferm că în organizaţia lor există un nivel ridicat de încredere între angajaţi şi managerii lor direcţi. Cea mai tristă este însă o altă concluzie. Aproape trei sferturi, 74%, dintre respondenți nu cred că pot…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica