Munca de acasă a început să devină apăsătoare: de ce vor românii să revină la birou

0 1


Munca de acasă e soluția la care mulți angajatori au apelat în perioada pandemiei. La început, a fost mult mai comod, însă după câteva luni, lucrurile s-au mai schimbat.

Pandemia a cam început să devină apăsătoare chiar și pentru cei care au confortul de a lucra de acasă. Zilele trecute, s-a împlinit un an de când primul caz de coronavirus a fost descoperit în China și, de atunci, întreaga lume a trebuit să se adapteze.

Numai că nu e simplu pentru nimeni.

Un studiu realizat între 30 octombrie și 4 noiembrie 2020 de  Wisemetry Research a abordat subiecte precum organizarea telemuncii, îngrijirea și educația copiilor și dezechilibrul de gen în munca domestică, mecanisme adoptate de oameni pentru a face față izolării, obiceiuri pe care oamenii doresc să le adopte sau păstreze în următoarele 12 luni. Iar concluziile sunt surprinzătoare.

Munca de acasă, din ce în ce mai apăsătoare

Studiul arată că 37% dintre respondenții care au experimentat și munca de la birou și munca de la domiciliu/ regimul telemuncă spun că lucrează mai mult, ca timp alocat, atunci când muncesc de acasă. 35% spun că nu au observat un tipar sau lucrează la fel de mult în ambele situații, iar cei mai puțini, 28%, sunt de părere că muncesc mai mult de la birou.

Care-s problemele care apar atunci când lucrezi de acasă? Ei bine, lista e lungă:

  • • Apar spontan mai multe activități ce trebuie rezolvate – 47%;
  • • Vor să demonstreze că pot…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica