Motivul ciudat pentru care Japonia importă Ebola în pragul JO Tokyo 2020

0 6

În 2020, Jocurile Olimpice se vor ține la Tokyo, iar Japonia se pregătește pentru asta într-un mod destul de bizar, dar potențial util.

La fiecare ediție, Olimpiada este un eveniment major, la nivel global. Este un prilej pentru care o cantitate uriașă de fani ai sportului se deplasează în orașul în care au loc Jocurile Olimpice pentru a urmări sportivii preferați. Asta ar putea veni și cu ceva probleme, pare să creadă Japonia. Asiaticii se tem de bolile pe care numărul mare de turiști le-ar putea răspândi în țara lor.

Jocurile Olimpice se vor ține la Tokyo în 2020, iar pregătirile Japoniei includ importarea unor lucruri destul de ciudate. Guvernul japonez aduce în interiorul statului tulpina de Ebola, dar și o serie de agenți patogeni care cauzează boli precum febra febra hemoragică de Crimeea-Congo, febra hemoragică de America de Sud, boala Marburg și febra Lassa.

Japonia importă Ebola pentru pregătirile JO Tokyo 2020

Nivelul de precauție este puțin dus la extrem în această situație. Astfel, Japonia importă acești agenți patogeni pentru a-i putea studia și pentru a găsi posibile contramăsuri în cazul unui focar provocat de fluxul de turiști de la Jocurile Olimpice.

Până acum, acești agenți virali extrem de periculoși nu au mai fost introduși în Japonia. Este pentru prima dată când agenții patogeni aparținând celei mai periculoase clase de agenți biologici (nivelul de biosiguranță 4) au fost admiși în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica