Modul tabletă din Windows 10, eliminat: ce ne pregătește următoarea versiune de Windows

0 7


Windows 8 a fost creat special pentru tablete și laptopuri cu ecran sensibil la atingere. În Windows 10, toate acele funcții au fost agregate în Tablet Mode. Microsoft schimbă însă din nou interfața destinată touchscreen-urilor.

Pentru câțiva ani, tabletele cu Windows și ultra portabilele cu ecran sensibil la atingere au fost foarte populare. În continuare, găsești soluții hibride, tablete cu tastaturi detașabile precum Microsoft Surface. Acestea nu mai sunt însă absurd de ieftine. Pentru un timp, le găseai de la 1200 la 5000 lei.

Microsoft se adaptează la cererea din piață pentru hibride și tablete cu Windows prin lansarea unei noi experiențe care le este destinată. Aceasta este momentan disponibilă în beta, dar va fi inclusă în variantă finală în actualizarea de Windows 10 din luna aprilie a anului viitor. Aceasta va înlocui modul tabletă derivat din Windows 8 cu un desktop optimizat pentru interacțiune cu degetul sau un stillus.

În teorie, Tablet Mode va exista în continuare într-un colț de Windows 10, dar nu îl vei mai putea activa la fel de ușor. Implicit, când îți vei îndepărta tastatura de la tabletă, de exemplu, se va activa noul desktop. Acesta ar trebuie să reprezinte o medie calculată perfect între o interfață cu butoane gigantice pentru touhscreen și un desktop tradițional pe care îl cunoști.

La ora actuală, ca să activezi Tablet Mode sau modul tabletă, faci un click dreapta pe Action Center în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica