Modificarea ADN-ului: condiția principală prin care omul va putea locui vreodată pe Marte

0 0

Colonizarea planetei Marte este un plan ambițios. Totuși, pentru ca omul să poată locui într-adevăr acolo ar putea fi nevoit să-și modifice ADN-ul.

NASA vrea să înceapă să trimită misiuni cu echipaj pe Planeta Roșie din 2030. Deși astronauții care vor ajunge aici se vor confrunta cu expunerea la radiații, microgravitație sau alte condiții de pe planetă, cel mai probabil, aceștia se vor întoarce în siguranță înapoi pe Pământ. Totuși, vorbim aici doar de misiuni de explorare, nu de perioade îndelungate pe care aceștia le vor petrece aici.

Există și idei ambițioase în acest sens: mai multe proiecte urmăresc colonizare planetei Marte. Astfel, ideea înființării unor adevărate comunități pe planete extraterestre chiar ar putea deveni realitate. Totuși, experții spun că, pentru a face asta, oamenii vor trebui să-și modifice ADN-ul pentru a putea face față condițiilor de acolo pe termen lung.

Ingineria genetică și alte tehnologii avansate „ar putea avea nevoie să intre în joc dacă oamenii doresc să trăiască, să muncească și să prospere, să își stabilească familia și să rămână pe Marte”, spune Kennda Lynch, astrobiolog și geomicrobiolog.

Ce va trebui să se întâmple cu ADN-ul pentru a putea supraviețui pe Marte

Lynch mai spune că deja se lucrează la explorarea unor opțiuni de inginerie genetică menite să permită coloniilor umane să prospere pe Planeta Roșie. Condițiile de aici nu sunt cele mai…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica