Modalitățile incredibile prin care sateliții care dau internet din spațiu ne vor ajuta

0 8

Planurile prin care o constelație de sateliți urmează să ofere internet în toată lumea va revoluționa felul în care funcționează lucrurile pe Pământ.

Mai mult de jumătate din populația planetei nu este conectată încă la internet. Iar pentru că instalarea infrastructurii necesare pe Pământ ar fi extrem de complicată și ar dura foarte mult timp, cea mai bună soluție par să o reprezinte sateliții. Astfel, aceștia ar oferi internet către toată populația globului direct din spațiu.

În acest sens, cei care ar putea duce la bun sfârșit acest plan sunt și principalii actori în ceea ce privește colonizarea spațiului cosmic: este vorba despre Elon Musk și Jeff Bezos.

Avem de o parte proiectul Starlink al companiei lui Musk, SpaceX. Acesta urmărește să construiască o mega constelație, alcătuită din 12.000 de sateliți care urmează să distribuie internet către Pământ.

De cealaltă parte se află Jeff Bezos și proiectul Amazon numit Kuiper. Astfel, compania vrea să planteze peste 3.000 de sateliți pe orbita joasă a Pământului care ar putea oferi conectivitate de tip broadband la viteze mari pentru comunitățile defavorizate.

La ce ne vor ajuta acești sateliți care ne vor da internet

Ambele proiecte sunt unele ambițioase și urmează să contribuie la dezvoltarea masivă a mai multor aspecte din viața noastră. În momentul în care internetul va ajunge la toată lumea de pe planetă, lucrurile se vor schimba…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica