Moartea unui „robot” e mai bizară decât crezi

0 6

Dacă nu știi cum arată o inteligență artificială în timp ce moare, pe măsură ce rețeaua sa neurală își dă duhul încetul cu încetul, acum poți afla.

O programatoare care se autointitulează doar „fata care vorbește cu inteligența artificială” a creat o față generată cu ajutorul inteligenței artificiale. Mai apoi, a programat inteligența să uite de acea față încetul cu încetul. Rezultatul poate fi văzut într-un videoclip intitulat „What I saw before the darkness” („Ce am văzut înainte de întuneric”).

What I saw before the darkness from AI Told Me on Vimeo.

Fața generată de inteligența artificială nu există în realitate. Ea a fost compusă de un algoritm de tip Generative Adversarial Networks (GAN) – un tip de inteligență artificială ce învață de la fotografii deja existente pentru a crea altele noi. În cazul de față, algoritmul de tip GAN a fost antrenat cu milioane de portrete umane pentru a produce o față realistă. Mai apoi, programatoarea din spatele proiectului a programat neuronii programului să se stingă unul câte unul, odată cu ei dispărând și fața.

La început, fața pare că îmbătrânește, întrucât pe față îi apar riduri, iar părul i se rărește. Apoi lucrurile devin mai ciudate. Pielea devine verde-albăstruie, iar trăsăturile feței încep să se topească.

„Inspirația din spatele proiectului este înrădăcinată în contemplația percepției umane”, a zis creatoarea. „Tot ceea ce vedem…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica