Migrația românilor, mai gravă ca niciodată: câți vor să plece în 2022, după dezastrul din ultimele luni

0 5


Românii fug din țară cu o viteză amețitoare și într-un flux din ce în ce alert, iar criza politică din ultimele luni a amplificat trendul îngrijorător. Marea problemă este că cei mai mulți dintre ei nu plănuiesc să mai revină.

Realitatea din România este una îngrijorătoare, de foarte mult timp, dar pe final de 2021, situația pare mai tristă ca oricând. Aceasta este concluzia unui efort de cercetare realizat de ReThink România. Printre motivele principale, hoția, minciuna și conservatorismul exacerbat. Partea și mai tristă este că pleacă tineri. 

Români, pe pas de plecare

Aproximativ 3% dintre români vor să plece definitiv din țară în 2022. La aceștia se adaugă alți 5% care insistă pe faptul că ”probabil vor pleca”. Cei mai predispuși către emigrare sunt tinerii între 16 și 24 de ani. În cazul în care mai auzi discuții despre faptul că nu are cine să ne mai plătească pensia în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat, explicația aceasta e. Nu mai avem tineri.

Inițiativa ReThink România a realizat acest studiu pe un eșantion reprezentativ din rândul populației cu vârste între 16 și 64 de ani. Dacă numele îți este străin, merită să ai în vedere că ReThink adună la un loc oameni de afaceri care construiesc dezbateri în jurul unor teme importante din viața țării noastre, în speranța identificării unor soluții și politici publice care să remedieze problemele. Schimbarea mentalităților…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica