Microsoft și-a fixat un plan ambițios până în 2030: va fi un deceniu memorabil

0 4

Microsoft a anunțat recent că celulele cu combustibil pe bază de hidrogen au alimentat o parte din serverele sale de date timp de 48 de ore consecutive. Acest lucru aduce compania cu un pas mai aproape de obiectivul său de a nu mai polua până în 2030.

Microsoft explorează modul în care tehnologia “clean” ar putea fi utilizată pentru a alimenta mai multe aspecte ale operațiunilor sale.

Gigantul tehnologic și-a pus la punct planurile încă din ianuarie, ca să elimine amprenta de carbon a Microsoft, până în 2030. În timp ce Microsoft a eliminat deja cea mai mare parte a dependenței sale de combustibili fosili, încă mai are câteva generatoare de rezervă, alimentate cu motorină, în centrele de date Azure.

Dieselul este scump, în timp ce costurile cu celulele de hidrogen au scăzut, se arată în declarație. Astfel, oficialii Microsoft au decis să testeze celulele de combustibil ca substitut.

Ideea de a explora celulele de hidrogen a luat naștere în 2018, când cercetătorii Laboratorului Național de Energii Regenerabile din Golden au folosit o celulă de combustibil cu hidrogen cu membrană de schimb de protoni, pentru a alimenta niște calculatoare. Mark Monroe, un inginer de infrastructură din echipa Microsoft pentru dezvoltarea avansată a centrelor de date, a declarat că echipa sa a urmărit o demonstrație și a fost intrigat de tehnologie.

Ce planuri are Microsoft pentru viitor

Astfel, echipa Monroe a dezvoltat un sistem de celule cu…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica