Microsoft promite revoluționarea stocării de date printr-o bucată de sticlă

0 3

Pe măsură ce trece timpul, ai nevoie de tot mai mult spațiu de stocare pentru fișierele tale, așa că Microsoft lucrează la o tehnologie care să te ajute în acest sens.

Compania vrea să rezolve problema legată de stocare prin folosirea unui nou material. Astfel, folosește un tip de sticlă aproape indestructibilă pentru a stoca permanent fișiere. Ideea nu este una nouă, ci este dezvoltată în cadrul proiectului Silica, la care compania americană lucrează deja de ceva vreme.

Partea cea mai interesantă e că materialul este unul aproape indestructibil. Astfel, datele tale vor fi în siguranță pentru o perioadă lungă de timp, pentru că device-ul din cuarț este extrem de rezistent și durabil. Microsoft a supus-o mai multor teste: a fiert-o, a pus-o în cuptor, a scufundat-o în apă etc. La final, datele erau intacte și puteau fi utilizate.

Totuși, trebuie luat în considerare faptul că tehnologia se află abia în primele etape, așa că va mai dura o perioadă până o vom putea folosi.

Cum poate Microsoft să stocheze date pe sticlă

Compania a creat deja un prototip. Gigantul tech a colaborat cu Warner Bros pentru a stoca o copie a filmului original Superman, din 1978. Prototipul din cuarț este destul de mic: are 75 x 75 x 2 mm și conține peste 75 GB de date.

Microsoft spune că aceste este, de fapt, un sistem de stocare numit cold storage, sau stocare la rece. Aceasta pune la păstrare date inactive și este numai bună pentru datele sau…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica