Microscopul cuantic: structurile uimitoare pe care le poate dezvălui

0 1

Cercetătorii din Germania și Australia au folosit cea mai nouă tehnică de microscopie. Aceștia au utilizat microscopul cuantic, fiind capabili să dezvăluie structuri impresionante la rezoluții inaccesibile anterior.

O echipă de cercetători din Germania și Australia a folosit recenta tehnică pentru a imagina structuri biologice la scară nano la o rezoluție anterior imposibil de gestionat, fără a distruge celula vie. Tehnica, care folosește lumină laser de multe milioane de ori mai strălucitoare decât Soarele, are implicații pentru tehnologiile biomedicale și de navigație.

Microscopul optic cuantic este un exemplu al modului în care principiul ciudat al amestecului cuantic poate apărea în aplicațiile din lumea reală. Două particule sunt amestecate atunci când proprietățile lor sunt interdependente, prin măsurarea uneia dintre ele, se pot cunoaște și proprietățile celeilalte.

Senzorul din microscopul echipei, descris într-o lucrare publicată în Science, se bazează pe lumina cuantică, perechi de fotoni amestecați, pentru a vedea structuri mai bine rezolvate fără a le deteriora.

„Întrebarea cheie la care răspundem este dacă lumina cuantică poate permite performanța la microscop care depășește limitele a ceea ce este posibil, folosind tehnici convenționale”, a declarat Warwick Bowen, fizician cuantic la Universitatea Queensland din Australia.

Echipa lui Bowen a descoperit că, de fapt, poate: „Demonstrăm asta pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica