Meseria veche de 5.000 de ani, confirmată de o descoperire surpriză din Egipt

0 0


Când te gândești la meserii vechi de mii de ani care au rezistat până în prezent e posibil să ai în minte tâmplăria, agricultura, arhitectura și poate crescutul de animale. Ei bine, mai nou, și meseria de berar poate intra în categoria asta aparte.

Recent, o echipă de arheologi din Egipt a descoperit ceea ce ar putea fi cea mai veche fabrică de bere cunoscută. Vechimea e estimată la 5.000 de ani. Aceasta a fost descoperită în Abydos, o necropolă antică situată în deşert, și au fost identificată mai multe unităţi de producţie. Erau folosite circa 40 de recipiente utilizate pentru a încălzi un amestec format din cereale şi apă în scopul fabricării berii. Mix care, în esență, a rămas neschimbat.

Chiar dacă nu va fi confirmată drept cea mai veche berărie, sau ansamblu de producție de bere, e foarte probabil cea mai veche berărie din lume cu producţie în serie.

Aceasta ar fi fost funcțională în perioada faraonului Narmer. El a fondat prima dinastie egipteană şi este considerat unificatorul Egiptului.

berarie egipt descoperire

Bere pentru ritualuri regale

Presupunerea specialiștilor e că berăria a fost construită în locul respectiv tocmai pentru a furniza alcoolul ritualurilor regale care se desfăşurau înăuntrul edificiilor funerare ale faraonilor egipteni. Această berărie antică era împărţită în opt zone de mari dimensiuni, fiecare cu o lungime de 20 de metri şi cu cele 40 de recipiente din teracotă aranjate pe două rânduri,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica