Mesaje false în numele lui Raed Arafat: cum funcționează campania de manipulare

0 0

Guvernul avertizează că pe internet circulă mai multe mesaje false atribuite lui Raed Arafat. Iar totul ar face parte dintr-o campanie de manipulare gândită pentru a discredita autoritățile.

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra unei campanii de manipulare care se derulează în această perioadă. Scopul ar fi discreditarea autorităților și inducerea ideii că, de fapt, situația prezentată oficial fie nu există, fie nu e atât de gravă.

GCS arată că acest mesaj fals e atribuit secretarului de stat Raed Arafat și e transmis Direcțiilor de Sănătate Publică din țară.

Emailuri false în numele lui Raed Arafat

Mesajul este trimis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului.

Textul este conceput pentru a lăsa impresia că Arafat ar solicita Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese. 

„Mesajul este unul fals și facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale”, a transmis luni Grupul de Comunicare Strategică.

Teorii ale conspirației, la liber pe internet

Între timp, pe internet continuă răspândirea teoriilor conspiraționiste, iar mișcarea negaționistă pare să fie din ce în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica