Materialul surpriză care ar putea fi folosit pentru a face teste rapide și fiabile pentru virusuri

0 3

Grafenul este varianta bidimensională a grafitului și este format dintr-un aranjament planar (bidimensional) de atomi de carbon dispuși într-o rețea hexagonală. Grafenul este cel mai bun conductor de electricitate și căldură cunoscut.

De când a fost izolat pentru prima dată în 2004, a găsit aplicații în consolidarea materialelor, accelerarea electronicii și creșterea performanței bateriilor, printre altele. De asemenea, prezintă un mare potențial de utilizare în biosenzori. Acestea sunt dispozitive utilizate pentru a detecta concentrații mici de biomarkeri în probe biologice, cum ar fi sânge sau salivă. Biomarkerii sunt molecule care sugerează prezența bolii.

Într-un studiu recent, s-au analizat cele mai recente cercetări pentru a găsi cele mai interesante aplicații potențiale ale grafenului în anumite teste. Acestea includ teste de diagnostic pentru SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru COVID-19, dar și detectarea altor virusuri, bacterii și chiar tumori canceroase.

Tehnologia trebuie încă să treacă prin studii clinice și trebuie dezvoltate procese pentru fabricarea acestor teste la scară largă. Cu toate acestea, în următorii cinci ani, grafenul ar putea începe să joace un rol în tehnologia medicală.

Grafenul ar putea detecta COVID-19

Deoarece grafenul este un material bidimensional, are un raport suprafață-volum extrem de ridicat, ceea ce îl face foarte sensibil la schimbările din mediul său. Gândește-te la un lac…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica