Măsura prin care școlile din România ar putea deveni mai sigure: care-s șansele ca planul să se aplice

0 2

Violența în școlile din România, indiferent de tipul ei, e des întâlnită, iar autoritățile au tot căutat soluții pentru a-i proteja pe cei mici. Planul sună bine pe hârtie, dar cu practica s-ar putea să fie mai greu.

Pe perioada pandemiei, autoritățile și-au adus aminte de violența din școli și au publicat câteva norme metodologice pentru a-i proteja pe elevi. Astfel, potrivit prevederilor publicate în Monitorul Oficial, fiecare școală va avea un grup dedicat de acţiune împotriva hărţuirii psihologice, fizice sau cibernetice a elevilor.

Pe hârtie, planul sună bine. În practică, s-ar putea să fie mai greu să se aplice aceste norme. Personalul este și așa insuficient.

Grup de acțiune anti-bullying pentru școlile din România

Din acest grup ar urma să facă parte maximum 10 membri, care vor avea rolul de prevenire, identificare şi soluţionare a anumitor fapte de hărțuire comise între elevi. Intră aici acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice. Proiectul e sprijinit de ministrul Educației.

„Este datoria noastră, ca adulţi responsabili, să-i apărăm, să-i protejăm pe copiii noştri prin educaţie, prin exemple pozitive. De aceea, Legea anti-bullying, însoţită de normele de aplicare, trebuie văzută ca un pas important pentru asigurarea demnităţii tuturor copiilor din România”, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Între cei zece membri se vor regăsi directorul unităţii de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica