Maşinile Dacia vor obține compatibilitate cu Android Auto împreună cu modele de la Alfa Romeo, Volvo şi Opel

0 779

Android Auto, componenta software din maşini care permite conectarea smartphone-ului şi operarea sa prin intermediul sistemului de infotainment ajunge acum pe mai multe maşini. Printre mărci precum Alfa Romeo, Volvo şi Opel avem şi Dacia, al cărei sistem Media Nav va primi compatibilitate cu sistemul de operare Google în viitorul foarte apropiat. Anunţul a fost făcut prin intermediul site-ului oficial Android, informează go4it.ro.

Pe pagina Android.com la categoria „Auto” au fost adăugate noi maşini care beneficiază de Android Auto. Pe pagina Alfa Romeo modelele 2018+ Giulia şi 2018+ Stelvio, pe pagina Nissan modelele 2018+ Kicks, MM518D-L şi MM518D-W (acestea fiind nume de sisteme de navigaţie, nu de maşini), iar pe pagina Volvo modelele 2019+ S60, 2019+ V60 şi 2018+ XC40.

Practic toate maşinile care au fost actualizate la versiuni noi 2018 sau 2019 de la aceşti producători, care aveau oricum şi înainte Android Auto, păstrează această funcţionalitate. În cazul Opel (şi Vauxhall în Marea Britanie), maşinile 2018+ Combo şi 2018+ Grandland X sunt cele care beneficiază de funcţionalitate Android Auto.

În cele din urmă avem o nouă pagină pe site-ul Android Auto dedicată producătorului românesc Dacia. Aici nu sunt specificate modele care vor beneficia de această funcţionalitate, dar este destul de uşor de intuit că va fi vorba despre cele care beneficiază de sistemul Media Nav. Întrucât toate maşinile din gama Dacia vor putea fi configurate cu acest sistem, probabil că acestea vor fi compatibile şi cu Android Auto.

Însă, este un semn de întrebare atunci când luăm în calcul posibilitatea disponibilităţii Android Auto în România. Google nu dă suport oficial pentru această capabilitate, utilizatorii fiind nevoiţi să îşi instaleze aplicaţia în format APK, întrucât nu apare în Google Store-ul românesc. Din această cauză, este posibil ca Dacia să nu instaleze software-ul pe maşinile compatibile vândute la noi în ţară. Inclusiv site-ul Android Auto specifică faptul că „disponibilitatea poate varia în funcţie de ţară şi de nivelul de configurare”. Mai mult, link-ul de pe pagină duce pe site-ul Dacia din Marea britanie.

În timp ce maşinile Dacia ar putea intra „în rândul lumii” cu această ocazie, există posibilitatea ca doar cei din alte ţări să se bucure de funcţionalitatea nouă. În clipa de față nu avem informaţii despre compatibilitatea sistemului de infotainment Media Nav şi cu funcţiile CarPlay de la Apple.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica