Mașinăria care transformă dioxidul de carbon în combustibil și poate fi folosită aproape oriunde

0 3

Dioxidul de carbon care se acumulează în clădiri îți poate afecta capacitatea de a gândi, dacă este prezent în concentrații mai mari. Ca să rezolvi această problemă, în general, trebuie să introduci mai mult aer din exterior (care trebuie să fie încălzit / răcit). O altă metodă este filtrarea selectivă a CO2. Iar acum ai dispozitivul care poate face asta.

Acel CO2 ar putea fi pur și simplu ventilat în exterior sau utilizat pentru a produce o cantitate de seltzer.

În schimb, start-up-ul finlandez, Soletair Power, a creat un dispozitiv care transformă CO2 în combustibil. Configurația demonstrată de companie produce metan, dar ar putea fi schimbată pentru un proces de combustibil lichid.

În funcție de sursa de energie cu ajutorul căreia rulează aceste mașinării, combustibilii ar putea fi neutri din punct de vedere al emisiilor, deoarece carbonul provine din aer.

Cum funcționează mașina de transformare a carbonului

Tehnica de captare a CO2 pe care o utilizează este o versiune redusă a celor concepute pentru centralele de ardere.

Aerul trece printr-o cameră plină de granule mici care conțin amine – compuși care se leagă cu molecule de CO2.

Periodic, granulele sunt reciclate printr-o etapă de încălzire. Temperatura trebuie să crească doar la 120° C, după cum explică Petri Laakso și Cyril Bajamundi de la Soletair Power, astfel încât aburul din sistemul de căldură local și / sau un element de încălzire electric este…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica