Mașina mai rapidă decât sunetul intră în teste: ce viteză trebuie să atingă

0 6

În urmă cu mai bine de jumătate de secol, un pilot de avion a zburat mai repede decât sunetul. În vremurile mai prezente o echipă de ingineri încearcă să facă același lucru cu o mașină: Bloodhound LSR. Primele teste se vor derula în toamnă și deja există o țintă pentru acest autovehicul.

Bloodhound LSR e numele mașinii proiectate să doboare un record impresionant: să meargă mai repede decât sunetul. Mașina va fi dusă în Africa de Sud pentru teste la viteze mai mari. Până acum, în Marea Britanie, a atins 338 kilometri pe oră. Primul test pentru o viteză de circa 600 de km/h e programat pentru octombrie.

Diferența între proiectul de acum și altele din trecut e că echipa Bloodhound se bazează mai mult ca oricând pe computere. Colaborează cu Oracle pentru a monitoriza, colecta și analiza datele. Astfel, sunt 500 de senzori pe mașină ca să fie ținută sub observație. Tocmai de aceea sunt extrem de importante testele.

Ce motor folosește Bloodhound LSR ca să fie mai rapidă decât sunetul

Bloodhound LSR e echipată cu un motor Rolls Royce EJ200 de pe un avion Eurofighter Typhoon. Da, e un motor de avion cu reacție și, cumva, era de așteptat. Este o mașină supersonică doar pentru că nu vrea nimeni să-i spună rachetă cu anvelope.

Motorul este hibrid în sensul că folosește combustibil solid și peroxid de hidrogen. Puterea potențială este de 20.900 kilonewton. Iar acest ansamblu destul de imprevizibil va fi testat în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica