Marea Britanie stabilește planul pentru a păstra „coroana” fintech după Brexit

0 4

Brexit, COVID-19 și concurența de peste mări pun în discuție viitorul fintech în Marea Britanie, iar țara ar trebui să acționeze pentru a rămâne competitivă, a declarat vineri o revizuire susținută de guvern.
Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană a redus accesul industriei fintech la cea mai mare piață unică din lume, făcând Marea Britanie mai puțin atractivă pentru fintech-urile care doresc să se extindă transfrontalier.

Revista condusă de Ron Kalifa, fost CEO al fintech Worldpay pentru plăți, stabilește un „model de strategie și livrare” care include un nou fond de înființare de miliarde de lire sterline și vize de lucru rapide pentru angajarea celor mai buni și talentați la nivel global.

“Este vorba de sprijinirea serviciilor financiare și a locului nostru în lume și de a aduce inovație în sectorul bancar principal”, a declarat Kalifa pentru Reuters.

Marea Britanie deține o cotă de 10% din piața globală a tehnologiei fintech, generând 11 miliarde de lire sterline (15,6 miliarde de dolari) în venituri.
“Această revizuire va aduce o contribuție importantă la planul nostru de păstrare a coroanei fintech din Marea Britanie”, a spus ministrul de finanțe Rishi Sunak, adăugând că guvernul va răspunde în timp util.

Analiza a menționat că Brexit, investiții grele în fintech de către Australia, Canada și Singapore și necesitatea de a fi mai agili, deoarece COVID-19 accelerează digitalizarea finanțelor,…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica