Mare atenție la site-urile care-ți promit declarația pe propria răspundere: care-i pericolul

0 0

Din cauza carantinei instituite la nivel național, ai nevoie de o declarație pe proprie răspundere pentru a putea ieși din casă. Există site-uri care-ți promit format digital, dar trebuie să fii cu ochii-n patru.

Din 25 martie, nu mai ai voie să ieși din casă dacă n-ai un motiv întemeiat. Îți trebuie o declarație pe proprie răspundere în care să spui că ești nevoit să mergi la serviciu, la cumpărături sau să-ți plimbi câinele în jurul domiciliului. Măsurile au fost adoptate prin ordonanță militară.

Numai că există platforme care promit că-ți pot genera documentele în format digital. Multe dintre ele ar căuta doar să-ți fure datele și atât. Autoritatea pentru Protecția Datelor a început deja o investigație și au fost identificate câteva astfel de site-uri.

Site-uri în căutare de date personale?

Unul dintre site-urile care promitea declarația pe propria răspundere în format digital este declarație.egovernment.ro. Site-ul este, între timp, indisponibil, după cum arată mesajul de pe pagina de deschidere.

„Proiectul nostru de voluntariat dorește să ofere o mână de ajutor tuturor românilor, dar am decis pentru moment să închidem aplicația până vom crește capacitatea serverelor! Vă garantăm faptul că datele dvs. nu au fost stocate și nici nu vor fi stocate! Revenim în câteva ore.”, e mesajul afișat.

Între timp, autoritățile au transmis că nu lucrează cu acest site și că toate documentele trebuie…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica