Mai mult spațiu de fabricație de înaltă tehnologie pentru un vaccin global

0 2

Numărul de doze disponibile de vaccin COVID-19 este în continuă creștere, dar lipsa spațiului fizic care îndeplinește standardele pentru fabricarea farmaceutică este un obstacol major pentru continuarea expansiunii, potrivit producătorilor de medicamente, experților în construcții din industrie și oficialilor implicați în programul de vaccinare din SUA.
Producția de materii prime, formularea vaccinului și umplerea flacoanelor necesită „camere curate” cu caracteristici precum filtrele de aer, apa sterilă și aburul sterilizant proiectate și, în unele cazuri, construite de specialiști.

Moderna Inc a anunțat miercuri că intenționează să extindă capacitatea de producție a vaccinurilor, dar a declarat că va fi cu un an înainte ca acest lucru să se adauge la producția sa.

Având nevoie de vaccinuri pentru ca miliarde de oameni să pună capăt unei pandemii care a dus la peste 2,5 milioane de vieți la nivel global, producătorii de medicamente au trebuit chiar să apeleze la rivali pentru ajutor pentru a elimina dozele. Spațiul pentru producătorii contractuali terți din Statele Unite este în mare parte alocat, potrivit unui producător major de contracte și al altor companii mai mici.

Un raport recent al Biroului de Responsabilitate al Guvernului SUA a semnalat lipsa capacității de producție drept o provocare în extinderea producției de vaccinuri.

Și apariția de noi variante de coronavirus va crește probabil tensiunea asupra…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica