Mai mult de jumătate dintre tineri consideră că umanitatea este condamnată pe vecie: pe cine dau vina

0 0

Deși nu ar trebui să te surprindă, un nou studiu arată că mai mult de jumătate dintre tinerii adulți cred că „umanitatea este condamnată” și că „viitorul este înspăimântător”.

Sondajul face o legătură puternică între preocupările de mediu și inacțiunea guvernamentală, rezultând un sentiment sporit de frică și anxietate în rândul adolescenților și al adulților tineri.

Umanitatea nu mai are nicio șansă

„Acest studiu prezintă o imagine îngrozitoare a climei, răspândită printre copiii și tinerii noștri”, a declarat Caroline Hickman, cercetător care studiază relațiile tinerilor cu mediul, de la Universitatea Bath din Marea Britanie și coautor al studiului.

Studiul, publicat în revista Lancet Planetary Health, a chestionat zece mii de respondenți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, în lunile februarie și martie 2021. Participanții la sondaj au venit din zece țări din America de Nord și de Sud, Europa, Asia, Africa și Australia .

Aproximativ 75% dintre respondenți au spus că „viitorul este înspăimântător”, în timp ce aproape 40% au spus că ezită să aibă copii. Sondajul a constatat, de asemenea, că cei care trăiesc în țările mai sărace sunt mai susceptibili să fie preocupați de schimbările climatice, în ciuda faptului că au contribuit cel mai puțin la acestea

Mulți dintre respondenții la sondaj au sugerat că inacțiunea guvernamentală este de vină pentru problemele cu care se…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica