Lupul robot care ar trebui să păzească oamenii de urșii reali violenți

0 2


Cui îi este frică de lupul cel mare și rău? Se pare că urșilor negri japonezi le este frică de lupul robot mare și rău.

Zecile de atacuri ale urșilor raportate doar în Japonia în acest an au tras un semnal de alarmă, așa că oficialii orașului Takikawa de pe insula Hokkaido au luat măsuri. Au cumpărat și instalat o pereche de roboți Monster Wolf în comunitatea lor.

Lupii roboți au fost dezvoltați printr-un proiect de cooperare între producătorul de mașini Ohta Seiki, Universitatea Hokkaido și Universitatea de Agricultură din Tokyo.

Arătând ca o încrucișare între Wolverine și Terminator, fiecare lup cyborg vine echipat cu ochi roșii care clipesc, o coadă intermitentă și un repertoriu de sunete puternice și amenințătoare – mârâituri, urlete și zgomote de mașini – toate declanșate de detectoarele de mișcare.

Prădătorii prefabricați sunt programați să fie lăsați să se plimbe până în noiembrie, când urșii intră în hibernare, apoi se vor întoarce la “serviciu” în primăvara anului viitor.

„Vrem să anunțăm urșii că trebuie să plece din preajma așezărilor umane și să ajutăm la coexistența urșilor și a oamenilor, dar la distanță, fără a-i face vreun rău unui celuilalt”, a explicat Yucho Ota, șeful Ohta Seiki, într-un interviu acordat The Mainichi.

În timp ce lupii roboți probabil n-ar fi păcălit-o pe Scufița Roșie, populația de urși îi ia destul de în serios. De când fiarele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica