Lista neagră a aeroporturilor, realizată de Uniunea Europeană: țările pe care trebuie să le eviți în vacanță

0 0

În cazul în care te încăpățânezi să ieși din România în acest an în scop de vacanță, Uniunea Europeană a creat și va actualiza constant o listă neagră cu aeroporturile pe care să le eviți.

Luând în calcul riscul ridicat de transmitere a coronavirusului în anumite teritorii din lume, UE a publicat o listă cu 34 de țări care formează o listă neagră. Necesitatea acesteia și actualizarea ei în permanență vine de la faptul că tot mai multe țări au relaxat restricțiile de circulație și insistă pe repornirea turismului și reluarea zborurilor. Acest fenomen se petrece atât în interiorul Uniunii Europene, dar și în afara ei.

Grecia, de exemplu, va permite în curând intrarea turiștilor pe plajele lor, dar nu te obligă să faci vreun test de coronavirus la intrare în țară. Chiar și așa, va limita traficul prin aeroporturile sale la persoane din doar 19 țări, printre care și România. 

Planul Secretariatului General pentru Protecţia Civilă prevede o serie de protocoale pentru zboruri şi turism, precum şi manuale speciale pentru clasificarea ţărilor pe baza numărului de cazuri şi de decese. Pe baza datelor epidemiologice, ţările vor fi caracterizate ca fiind „roșii”, „portocalii”, „verzi” și „galbene”.

Revenind însă la lista neagră a UE, cu aeroporturile pe care ar fi bine să le eviți, aceasta a fost publicată vineri de către Agenția Europeană pentru Siguranța Aviație, un organism oficial al…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica