Legea Uber, modificată iar: ce prevede versiunea promulgată de Iohannis

0 4

Inițial, legea pentru servicii similare Uber a pornit cu o ordonanță de urgență dată când era Viorica Dăncilă premier. Acum, Klaus Iohannis a promulgat o versiune votată în Parlament. Și unele schimbări sunt majore pentru șoferi.

Înainte de toate trebuie să știi că, potrivit versiunii promulgate de Iohannis, autorizarea platformelor de ridesharing ca Uber, Bolt sau Clever a fost prelungită până în februarie 2020. De la 1 noiembrie, a intrat în vigoare versiunea ordonanței de urgență.

De la aceasta data, șoferii care lucrau pe aplicații ca Uber sau Clever Go și nu respectau noile reguli sau nu erau autorizați puteau fi sancționați cu până la 9.000 de lei. Totodată, riscau reținerea numerelor de înmatriculare pentru șase  luni.

Versiunea promulgată de Iohannis a fost votată în Parlament cu 269 voturi „pentru” și o abținere. Votul final a fost pe 22 octombrie în Camera Deputaților.

Ce se schimbă în „legea Uber” odată cu versiunea promulgată de Iohannis

Alte amendamente adoptate de Parlament:

  • Avizul tehnic pentru platformele digitale va avea o valabilitate de 24 de luni, și nu de 12 luni, cum era prevăzut în OUG
  • În situaţia în care operatorul platformei digitale este o persoană juridică nerezidentă, acesta este obligat să aibă pe toată perioada în care îşi desfăşoară activitatea de intermediere a transportului alternativ pe teritoriul României o filială înregistrată la Oficiul Național al…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica