Legea care-ți taie de pe listă unul dintre motivele pentru care (poate) voiai în Amsterdam

0 0

Amsterdam e orașul olandez luat cu asalt de turiști în fiecare an. Numai că autoritățile de acolo se gândesc să schimbe niște lucruri.

Olanda a fost primele țări europene care au venit cu legi permisive. Prostituția e legalizată sub anumite forme, la fel și consumul și vânzarea autorizată de droguri ușoare. E unul dintre motivele pentru care turiștii merg în număr mare la Amsterdam, de exemplu.

Numai că lucrurile s-ar putea schimba un pic.

Ceea ce la început s-a dovedit a fi o sursă bună de venit din punct de vedere turistic a devenit acum prea mult. Așa că autoritățile au venit cu o idee: vor să le interzică turiștilor să mai poată cumpar cannabis.

Amsterdam a pus gând rău turiștilor

Amsterdam e cunoscut pentru viața de noapte și pentru milioanele de turiști care vizitează orașul în fiecare an. Celebrul Cartier Roșu e unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, iar turiștii dau buzna în coffeeshop-urile în care se vând țigări cu marijuana sau alte produse pe bază de cannabis.

Fenomenul a luat, însă, amploare. Olanda a câștigat puternic din punct de vedere turistic de pe urma legilor permisive. Dar acum vrea să vină cu niște legi mai aspre. Una dintre propuneri se referă la interzicerea comercializării de cannabis către străini. Adică unul dintre motivele pentru care Amsterdam e un oraș atât de vizitat de unele persoane.

Primarul orașului prezintă și niște statistici în apărarea propunerii. Susține…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica