Legea care te-ar ajuta să nu mai cheltui atâția bani pe telefoane noi în fiecare an

0 4

De câțiva ani se discută atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii despre „dreptul de-a repara”. Ideea de bază e ca producătorii de electronice, în special de telefoane, să permită și să susțină repararea mai eficientă și mai ieftină a dispozitivelor. O lege recentă poate fi un catalizator excelent pentru acest demers.

În Franța, guvernul ia în considerare să interzică prin lege schimbarea timpurie a smartphone-urilor. În forma actuală e o măsură de a reduce impactul acestora asupra mediului înconjurător. Iar legea vizează și operatorii telecom, care încearcă să atragă clienții către abonamente prelungite, mai mari, prin oferte la telefoane noi.

Cel puțin în cazul telefoanelor, cele lansate în ultimii trei ani și în zona mid-to-high încă sunt suficient de bune pentru majoritatea utilizatorilor. Pe această realitatea se bazează și demersul legislativ francez.

Deocamdată, legea franceză ar viza operatorii care folosesc telefoanele noi ca factor motivator pentru abonamente, conform Reuters. Poate fi însă un precedent important pentru ca producătorii să susțină dreptul de a-ți repara mai ușor, mai ieftin dispozitivele.

Guvernul francez susține că scopul este de a crește durata de viață a telefoanelor. După estimările executivului, fabricarea de telefoane inteligente este responsabilă de 75% din impactul negativ avut asupra mediului înconjurător. Aici sunt incluse emisiile de dioxid de carbon,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica