Legea care interzice vânzarea unor alimente la raft a fost promulgată: ce trebuie să știi

0 0

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice vânzarea anumitor alimente la raft. Iată ce nu vei mai găsi de aici încolo în magazine.

Parlamentul a adoptat recent o lege care are rolul să schimbe comportamentele alimentare ale românilor. E vorba, mai exact, despre a-i face pe aceștia să mănânce mai sănătos și să evite mâncărurile care le fac rău.

Astfel, legea îi obligă pe producătorii din industria alimentară să limiteze drastic acizii trans din alimente. Practic, niciun aliment nu va mai conține mai mult de două grame de acizi trans la 100 de grame de grăsime din conținut. E vorba de grăsimile care se găsesc în margarină, fast-food, mezeluri, produse coapte precum biscuiții și prăjiturile. 

Care-s alimentele pe care nu le vei mai găsi la raft

Practic, e vorba de toate alimentele care nu respectă prevederile legii. Acestea nu vor mai putea fi vândute. Grăsimile de tip trans sunt obţinute printr-un procedeu chimic, numit hidrogenare, din uleiurile vegetale. Cu ajutorul lor produsele alimentare au o perioadă de valabilitate mai lungă, dar riscurile de sănătate sunt foarte mari..

Ar putea conduce la boli cardio-vasculare, la diabet de tip doi sau chiar la cancer. Acizii trans se găsesc de obicei în produsele prăjite şi cele de patiserie, în napolitane, biscuiţi cu cremă, popcorn şi margarină. De asemenea, cantități mici de acizi grași se găsesc în mod natural în produse din carne sau lactate,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica