Legătura dintre Huawei și partidul comunist chinez de care compania n-ar vrea să știi

0 5

Huawei a fost acuzată de-a lungul timpului de colaborare cu partidul comunist care conduce China. Compania a negat constant, dar dezvăluiri recente arată că, de fapt, există o legătură. În cazul de față este implicată armata chineză care ar fi folosit angajați ai companiei.

Mai mulți angajaţi ai Huawei ar fi colaborat cu armata chineză la proiecte de cercetare. Dezvăluirile de acum arată că angajaţii au lucrat alături de cercetători din diferite structuri ale Armatei de Eliberare a Poporului (AEP). În lucrările disponibile online sunt menționați cercetătorii, având și calitatea de angajați Huawei. Compania a negat informaţia.

Cât de strânsă a fost colaborarea dintre armată și angajați Huawei

Sunt cel puţin 10 proiecte, de la inteligenţă artificială la comunicaţii radio sau analiza imaginilor din satelit. Conform Bloomberg, un angajat din Shanghai a lucrat pentru unitatea militară 78156 la un program de securitate informatică. La acesta participa şi un centru tehnologic al Comisiei Militare Centrale (CMC), organul de conducere al armatei chineze. Acesta e condus de preşedintele Chinei Xi Jinping.

Într-o declarație pentru agenția de presă AFP, compania a spus că nu are informații despre astfel de cercetări derulate de angajați în nume personal.

Huawei proiectează şi produce numai produse de comunicaţii în conformitate cu normele civile în vigoare pe plan internaţional. Nu ne adaptăm pentru forţele armate…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica