Legalizarea canabisului în România, mai probabilă ca niciodată: ce include proiectul de lege din Parlament

0 14

Un proiect de lege care are susținerea unui număr de peste 100 de parlamentari români își propune să legalizeze consumul de canabis în România, în scop medicinal.

Fiica unei femei răpuse de cancer la începutul acestui an a făcut un efort titanic pentru ca pacienții în stare terminală să aibă ultima perioadă de viață lipsită de suferință fizică, prin intermediul canabisului. Dacă se va transforma în lege, documentul din parlament își propune să legalizeze prescrierea de calmante pe bază de canabis de către medici specialiști. La fel ca în cazul morfinei, canabisul va fi recomandat ca soluție de tratament prin intermediul unui formular special.

Proiectul de lege a ajuns în Parlament pentru dezbatere și poartă numele Victoria. Acesta din urmă este numele femeii care a pierdut lupta cu cancerul la începutul lui 2019. În amintirea mamei sale, Alexandra și-a dedicat ultimul an obținerii de susținere pentru proiectul care, odată adoptat, ar facilita accesul legal la calmanete pe bază de canabis. În acest scop, a strâns 20.000 de semnături și a convins aproape 100 de parlamentari să semneze proiectul de lege.

Prevederile proiectului pentru legalizarea canabisului în România sunt destul de multe, dar unele dintre ele sunt cele mai importante. La baza întregului efort se află speranța că va deveni o formalitate prescierea canabisului pe rețetă de la medic. În plus, se va înființa o autoritate cu scopul supravegherii…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica