Lamborghini are tehnologia care poate revoluționa bateriile pentru mașini

0 1

Chiar dacă Lamborghini nu e acum un nume puternic în industria auto electrică, ar putea deveni în viitor. O cercetare recentă i-a adus un brevet crucial pentru această industria. Reușita a fost atinsă împreună cu laboratorul MIT.

Lamborghini și specialiști de la MTI au colaborat pentru dezvoltarea unei noi generații de supercapacitoare. E vorba acum de un material sintetic inovator. Colaborarea dintre cele două organizații a început în urmă cu trei ani, când Automobili Lamborghini s-a alăturat Programului MIT – Italia. Apoi, în 2017, a lansat alte două proiecte de cercetare, unul cu profesorul Mircea Dincă (MIT – Departamentul de Chimie), iar celălalt cu profesorul John Anastasios Hart (MIT – Departamentul de Inginerie Mecanică).

Cercetările ulterioare vor explora optimizarea suplimentară a proprietăților materialului și producția acestuia la o scară din ce în ce mai mare. Mai exact, acest rezultat este o parte a tranziției către tehnologia vehiculelor electrice pe care Automobili Lamborghini a început-o în 2017 cu prezentarea Terzo Millennio și, mai recent, cu modelul Sián, dezvelit la Salonul Auto de la Frankfurt din 2019.

Ce potențial are invenția co-brevetată de Lamborghini

Noul material a fost sintetizat de echipa profesorului Mircea Dincă din laboratoarele Departamentului de Chimie al MIT cu sprijinul Departamentului de Dezvoltare a Conceptelor de la Automobili Lamborghini. Se bazează pe conceptul „Metal-Organic…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica