Lacul Albastru, probabil cel mai fascinant loc din România: de ce își schimbă culoarea, unde îl găsești

0 0


La nivel global, este posibil să mai fi auzit uneori de lacuri cu culori ciudate sau schimbătoare. Nu te-ai fi așteptat însă să găsești așa ceva în România, dar avem și noi niște minunății naturale fascinante, precum Lacul Albastru.

Dacă tot ți-ai petrecut mai mult timp în țară în ultimii ani și ai făcut ocazionale deplasări în natură, ar fi păcat să nu ajungi și la Baia Sprie, regiunea fascinantă din județul Maramureș în care și-a găsit loc Lacul Albastru. Ilustrat în imaginile alăturate, acesta pare un loc pur și simplu magic, mai ales dacă ai în vedere transformarea sa cromatică.

Lacul Albastru care își schimbă culoarea – Baia Sprie, Maramureș

Baia Sprie este un mic orășel aflat la poalele Munților Gutâi din județul Maramureș. Acolo se ascunde un obiectiv turistic unic în lume. Este vorba de un lac natural cunoscut simplu doar sub numele de Lacul Albastru. Își schimbă culoarea în funcție de lumină. Partea bună este că a fost numit un monument al naturii, deci are totuși un statut protejat și, cu un pic de noroc, s-ar putea să supraviețuiască pe termen lung. Discutăm, practic, de o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a III-a.

Lacul Albastru de la Baia Sprie este o rezervație naturală de tip hidro-geologic, se află la o altitudine de 500m, la poalele Munților Gutâi, în apropiere de DN18. Acesta din urmă este drumul național care leagă Baia Mare de Sighetu Marmației.

La…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica