La Galați, încălzirea globală a omorât mii de pești: cât de gravă este situația

0 7

Consecințele încălzirii globale nu se văd doar în pădurea amazoniană sau în Siberia. Pescarii din Galați se confruntă cu o situație foarte gravă provocată de creșterea extremă a temperaturilor.

De cele mai multe ori, când vorbim de încălzirea globală, dăm exemple din țări îndepărtate și colțuri ale lumii în care nu vei ajunge probabil niciodată. Chiar dacă topirea ghețarilor este un fenomen incredibil de grav, având în vedere că se întâmplă atât de departe de tine, trăiești cu impresia că nu te afectează.  Un caz recent pe care îl întâmpină oamenii din Galați îți arată însă că România este departe de a fi imună la efectele transformărilor climatice.

Temperaturile au fost atât de înalte în această vară, în diverse colțuri ale României, încât nivelul apelor a scăzut semnificativ. Nu au secat râuri importante, dar s-a produs totuși o dramă de proporții astronomice. Mii de pești au murit din cauza secetei din ultimele săptămâni.

În bălți din Galați, în care pescarii își desfășurau activitatea în mod normal, scăderea nivelului apelor a lăsat peștii fără o adâncime rezonabilă. Din acel moment, nu a durat mult până când vietățile au murit. Fenomenul cu cea mai mare amploare a fost întâlnit la o baltă formată natural la revărsarea răului Siret, în apropiere de Galați. Dacă reușești să ajungi în zonă, apa pare pur și simplu că a dispărut.

Situația s-ar putea rezolva…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica