La fel ca dinozaurii: cât de repede dispar insectele și ce înseamnă pentru omenire

0 6

Poate te supără țânțarii și muștele, dar dispariția într-un ritm alert a insectelor, în frunte cu albinele, va avea un impact devastator asupra omenirii.

De cele mai multe ori, ajung cap de afiș animalele care sunt pe cale de dispariție din fiecare colț al planetei. Din păcate pentru noi, extincția insectelor se desfășoară într-un ritm mai alert decât ai crede, iar consecințele pentru noi, ca oameni, sunt imediate.

Conform unui studiu publicat de Global Scientific Review, aproximativ 33% dintre toate speciile de insecte se află pe cale de dispariție. În același timp, populația a aproximativ 40% dintre ele este în descreștere. Trendul este departe de a fi unul nou, primele sesizări în acest sens ajungând online încă din 2011. Gravitatea fenomenului a explodat însă în ultimii ani.

Studiul care a dus la informațiile de mai sus a început din 1982, prin intermediul unor capcane care au capturat pentru monitorizare insecte din 63 de locații, la intervale regulate de timp. Responsabil de acest proiect este Martin Sorg, el a confirmat că în fiecare an se observă o scădere de cel puțin 2,5% a populației din rândul insectelor. Dacă lucrurile nu se înrăutățesc mai mult decât acum, în următorii 100 de ani vor dispărea toate.

Deja, comparativ cu alte animale de pe pământ sau din apă, rata de extincție a insectelor este de opt ori mai rapidă. Când vor dispărea însă, vor influența și existența păsărilor, șopârlelor…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica