La ce va ajuta Collapse OS, sistemul de operare creat pentru apocalipsă

0 4

Nu se știe când ar putea veni apocalipsa, așa că un dezvoltator s-a gândit la Collapse OS: un sistem de operare pe care să-l folosești atunci.

Sistemul de operare este unul open source și se numește Collapse OS. A fost dezvoltat de Virgil Dupras, software developer.

În esență, acesta este o colecție de programe, instrumente și documentație care poate permite „asamblarea” unui sistem de operare. La final, acesta va putea rula pe dispozitive primare și improvizate. De asemenea, va putea efectua o serie de operațiuni, printre carea și editarea de fișiere text sau auto-replicarea.

Dezvoltatorul crede că, până în 2030, omenirea nu va mai putea produse electronice. Astfel, componentele acestora nu vor mai putea fi fabricate, însă miliarde de astfel de elemente vor exista peste tot prin lume.

Astfel, Collapse OS ar fi sistemul de care oamenii ar avea nevoie pentru a-și reconfigura dispozitivele.

La ce va fi util Collapse OS, într-o eventuală apocalipsă

Dupras consideră că cea mai mare problemă pentru oameni vor fi microcontrolerele – acele computere minuscule încorporate pe plăci de circuit care controlează funcțiile calculatoarelor. Așadar, după câteva decenii, computerele se vor deteriora și nu vor mai fi capabile să programeze microcontrolere.

Astfel, acesta propune o soluție: pentru a evita această soartă, ar fi necesar un sistem care să poată fi proiectat din piese găsite și care să poateă programa aceste…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica