La ce probleme să fii atent, în perioada asta, ca să ai o sănătate mintală bună

0 0

De mai bine de jumătate de an, ne confruntăm cu o perioadă atipică. Tulburările de memorie, dezorientarea, problemele de echilibru sau lipsa coordonării sunt efecte ale unei rutine zilnice repetitive și limitate între patru pereți.

„Am observat ceva, încă nu sunt raportate, la pacienții mei care au fenomene ușoare, că evoluează. Mi-e foarte jenă să-i arunc în față unei doamne, domn «dumneata ai Alzheimer». Toți vin în ultimul timp, de la o anumită vârstă, cu tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau nu mai au coerența gestului, scapă paharul. De ce? «Mama e stresată, bunica nu se mai coordonează». Altceva este”, a declarat neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea pentru Digi24.

Acesta a mai spus că oamenii, în special cei vârstnici, trebuie să iasă afară din casă și să socializeze, pentru a stimula creierul și imunitatea.

„Între patru pereți, uitându-ne eventual la TV sau discutând aceleași lucruri în familie nu am făcut decât să ne tâmpim luni și luni de zile. Trebuie să ieșim afară!”, adaugă medicul, accetuând că conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva bun.

„Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socializăm între noi”

Este vorba, în principiu, de adaptare. E nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou. “Persoanele în vârstă, nu-i…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica