La ce capitol încearcă HBO să arate că stă mai bine ca Netflix

0 6

Netflix se bazează pe inteligența artificială pentru a putea oferi utilizatorilor recomandări de filme și seriale, dar HBO vine cu o soluție diferită.

Fie că e vorba despre muzică pe Spotify, videoclipuri de pe YouTube sau cumpărături pe eMag, algoritmii prin care ne sunt recomandate lucruri similare cu cele pe care le-am consumat sau cumpărat deja sunt nelipsiți.

În ceea ce privește Netflix, utilizatorii platformei primesc recomandări de la un algoritm pe care platforma de streaming îl folosește pentru a alege filmele și serialele care ți-ar putea plăcea, în funcție de titlurile pe care le-ai vizionat înainte. Acest algoritm folosește inteligența artificială pentru a-ți oferi recomandările și se bazează pe comportamentul tău de consum.

Cum face HBO ca recomandările Netflix să-și piardă din farmec

Într-o nouă campanie, HBO pare să atace Netflix într-un mod destul de subtil. Astfel, platforma de streaming a lansat campania Recommended by Humans și include oameni adevărați care discută despre filmele și serialele preferate de pe HBO. Aici, fanii titlurilor de pe HBO povestesc despre producțiile preferate, ce le place cel mai mult la acestea și pe care le-ar recomanda și altora.

Astfel, într-o manieră aproape insesizabilă, HBO ridiculizează, într-o anumită măsură, procesul automatizat prin care Netflix oferă recomandări utilizatorilor săi și îi oferă acestuia o latură umană. Fanii au fost chemați la casting și…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica