La ce ajută adeverința de vaccinare emisă de autoritățile române: are beneficii, dar nu călătoria

0 0

Încă de la prima doză administrată, persoanele care s-au vaccinat în România împotriva noului coronavirus primesc o adeverință de vaccinare. Documentul are mai multe beneficii, dar nu și călătoria în țări străine.

Foarte mulți români se întreabă ce au de câștigat dacă se vaccinează, pe lângă imunitatea în fața infectării cu o formă simptomatică sau gravă a bolii. Toate răspunsurile la această întrebare au fost include într-o raportare a celor la Newsweek și a fi bine să le cunoști, dar tot ai făcut un efort să fii imunizat. 

Momentan, însă, adeverința emisă de Ministerul Sănătății, prin care un cetățean român dovedește că s-a vaccinat, nu este valabilă decât în România. Pentru călătorii în afara țării, va fi valabilă doar adeverința electronică verde, aprobată la nivelul UE, a arătat INSP.

Dincolo de beneficiile reale ale hârtiei cu pricina, este important de reținut că, din păcate, este surprinzător de ușor de falsificat. Vorbim de o simplă foaie scoasă la imprimantă și, chiar dacă ar trebui să ilustreze conexiunea cu o bază de date la nivel național nu are toată lumea acces la acea bază de date.

„Pentru ţara noastră, documentul oficial prin care se atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 este adeverinţa de vacinare, document care se eliberează pentru fiecare persoană vaccinată, în scris, de fiecare centru de vaccinare şi care poate fi descărcat şi electronic de pe site-ul: Citeste continuarea
aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica