Joker mi-a redat speranța în filmele cu superoi, dar nu așa cum crezi

0 15


A trecut ceva vreme de când un film m-a făcut să mă gândesc la el, câteva zile mai târziu, dar cu siguranță Joker este unul dintre ele. Nu m-am dus la cinema chiar fără pic de așteptări, pentru că de la Joaquin Phoenix mă aștept mereu să fie excelent, dar n-am avut cum să nu fiu puțin sceptică. Sincer, mă așteptam ca Phoenix să joace impecabil, dar povestea să fie prea slabă pentru a face din Joker un film bun.

M-am înșelat atât de tare, încât cinci zile mai târziu încă mă gândesc la film. Nu numai că rolul a fost interpretat superb, dar cinematografia, montajul, coloana sonoră și povestea în sine au fost la același nivel. Cum e posibil ca Warner Bros să facă niște chestii atât de submediocre, cum ar fi Justice League și Suicide Squad, și totodată să fie în stare să scoată o bijuterie precum Joker?

Dacă ai impresia că s-au făcut prea multe filme cu acest personaj negativ și crezi că o să vezi ceva ce ai mai văzut până acum, te înșeli. Joker este un film de sine stătător care poate fi apreciat în egală măsură atât de fanii benzilor desenate, cât și de cei care au puține cunoștințe despre universul DC.

Practic, este povestea lui Arthur Fleck, un om bolnav mintal care trăiește într-o lume coruptă, haotică și plină de oameni dubioși. Fiecare zi e un efort de integrare într-o societate dură care nu evită să te calce în picioare. La propriu și la figurat, în cazul lui Fleck. Filmul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica