Jocurile pe calculator pot fi mai mult decăt un drog?

0 1.146

Se știe deja că jocurile pe calculator pot fi dăunătoare iar păreri contradictorii în ceea ce privește avantajele și dezavantajele lor vor exista întodeauna. Acesta este un subiect este dezbătut mai ales în ceea ce privește copiii și dependența acestora față de jocurile de pe calculator.

Ce se ascunde defapt în spatele acestor jocuri?

Ei bine, în primul rand există tot felul de jocuri pe calculator specifice varstelor și domenilor diverse iar atunci cand ne lăsăm copilul să se joace ar trebui să alegem un joc potrivit pentru varsta acestuia și cel mai important este să avem grijă cat se va juca pentru că timpul îndelungat petrecut în fața calculatorului poate fi un factor dăunator și nu ar trebui să ne mirăm dacă cel mic va avea stări agresive, insomnii sau probleme cu ochii.

Să nu mai vorbim despre dependența pe care o pot creea jocurile virtuale atat în cazul copiiilor cat și al adulților. După deviza ce este prea mult strică s-ar putea să ni se dezvolte o obijnuință și să nici nu observăm cum pierdem ore întregi jucandu-ne cu un roboțel simpatic sau o mașinuță și renunțăm între timp la alte activități din viața noastră reală.

Există totuși și avantaje?

Întradevăr, un joc pe calculator potrivit gestionat corespunzător poate fi și un avantaj.

Spre exemplu, în cazul copiiilor un joc , atat timp cat nu este agresiv, îi poate ajuta să isi dezvolte capacitățile mult mai repede și să acumuleze cunștiințe noi iar în cazul adulților uneori jocurile virtuale pot fi metodă bună de a te relaxa și a-ți distrage atenția după o zi mai proastă.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica