Jocuri inocente de copii se transformă în probe letale pentru adulți aflați la ananghie: de ce face senzație cel mai urmărit serial de pe Netflix, Squid Game

0 0

Dacă nu înțelegi meme-urile cu oameni în salopete verzi și roz, cu măști ciudate pe față și cu diverse figuri geometrice pe ele, care circulă pe rețelele de socializare în ultimul timp, ar trebui să te uiți la Squid Game. Este, oficial, cel mai vizionat serial de pe Netflix. O distopie despre inegalitate, creată în 12 ani de muncă. Brutală, revelatoare, introspectivă.

Așadar, ce este Squid Game? N-o să încep să dau spoilere de genul cine a trăit și cine a murit, dar dacă vrei să nu știi absolut nimic despre serial până îl vezi, te sfătuiesc să te oprești aici cu lectura.

Mai întâi, poate te-ntrebi ce-nseamnă numele. În primul episod, personajul principal Seong Gi-hun (interpretat de Lee Jung-jae) explică faptul că Squid Game era un joc pe care copiii din cartierul său îl jucau cândva pe un teren în formă de calamar. Este un fel de “de-a prinselea”. Jocul Squid în sine apare, în cele din urmă, în turneul mortal. Și nu te-ai fi gândit niciodată că mintea umană poate concepe ca ceva atât de inocent și pur, ca niște jocuri pentru copii, să devină cele mai sadice modalități de a te juca cu trăirile, sentimentele și fricile unor oameni.

Drama distopică sud-coreeană este cel mai vizionat serial de pe Netflix la momentul actual, conform The Washington Post și deja are peste 22 de miliarde de accesări pe TikTok, cu hashtag-ul #squidgame. Un director al companiei preconizează că va fi cel mai popular show de…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica