Japonia vrea să transforme gheața de pe Lună în combustibil

0 0

Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA) a dezvăluit planuri de extragere a hidrogenului din zăcămintele de gheață de pe Lună pentru a fi folosite ca sursă de combustibil.

Scopul este de a reduce costurile în timpul explorărilor lunare planificate ale națiunii la mijlocul anilor 2030, prin crearea unei surse de combustibil local, mai degrabă decât prin transportarea unor cantități abundente de combustibil de pe Pământ, potrivit Japan Times.

Oamenii de știință suspectează că ar putea exista depozite substanțiale de gheață lângă polul sud al Lunii și care se ascund în umbrele multor cratere ale sale.

Ca etapă preliminară, agenția spațială intenționează să colaboreze cu NASA pentru a construi Lunar Gateway, o stație spațială mai mică care orbitează Luna, destinată să facă cercetări sub suprafața lunară.

Gheața le-ar ușura munca astronauților în misiunile lunare

Combustibilul generat ar oferi suficientă putere pentru a transporta ușor patru astronauți către și de la Gateway. Acesta ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a alimenta un vehicul de transport la suprafață care poate parcurge până la 1.000 de kilometri, potrivit Japan Times.

JAXA estimează că va fi nevoie de aproximativ 37 de tone de apă pentru a furniza suficientă energie către și de la “Poarta Lunară”. De asemenea, va fi nevoie de încă 21 de tone pentru a explora suprafața.

JAXA a dezvăluit, de asemenea, proiectele pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica