Istoria se repetă și în aparențe: călugărul medieval care seamănă cu personalități din prezent

0 2


Savanții implicați în reconstrucția digitală a chipului unui stareț benedictin medieval recunosc că există ceva “puțin familiar” cu privire la rezultate. Imaginea starețului John of Wheathampstead din secolul al XV-lea seamănă cu figurile contemporane.

Imaginea a fost reconstruită de experți folosind scanările CT ale unui craniu bine conservat al starețului John of Wheathampstead, al cărui schelet a fost descoperit în timpul săpăturilor pentru un nou centru de vizitatori la Catedrala St. Albans în decembrie 2017.

De asemenea, au fost folosite și detalii biografice despre stareț, care era o figură puternică în biserica din secolul al XV-lea și era cunoscut pentru tenul său roșcat, notează The Guardian.

Ei spun că orice asemănare cu un Wayne Rooney, Mihail Gorbaciov sau fostul secretar al muncii, John Reid, este complet coincidentă. Este totuși bizar, nu-i așa?

John Read, Wayne Rooney si Mihail Gorbaciov

Imaginea face parte dintr-o nouă expoziție la catedrală, programată să coincidă cu zilele de patrimoniu din acest an, începând de vineri, iar vizitatorii se pot convinge singuri de asemănări.

Decanul St. Albans, Jeffrey John, a spus: “Are o înfățișare irascibilă, și are înfățișarea unui om cu care nu ai fi vrut să te confrunți, așa cum se potrivește unuia dintre cei mai puternici ecleziastici ai timpului său.

“Sper că a-l vedea în realitatea sa umană va crește interesul pentru viața lui și pentru rolul central pe care l-a jucat St. Albans…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica